Из Свјетских мисија дошао у родни крај

Младен Арсеновић из Бијелјине добитник је државног одликововања Кралјевине Холадније за заслуге због учешћа у полицијским мисијама у иностранству.
Одликовање му је додјелио министар иностраних послова Холандије у Новој цркви у Хагу.
„Државно одликовање додјелјује се за изузетно представлјање Холандије као државе у иностранству. Добио сам ово одликовање због учешћа у дипломатској мисији у којој сам учествовао и представлјао ову землју. Министарства сполјних послова ме је кандидовало за ово признање“, рекао је Арсеновић.
Он је навео да је учесник полицијске мисије у више операција ЕУ у послједњих седам година.
„Након факултета , специјализирао сам форензичку психијатрију и почео сам да радим у затворима, гдје сам кроз посао дошао у контакт са службеницима који су задужени за слање лјуди у иностране полицијске мисије. Након номинације и положених тестова, 2010. године сам отишао у Афганистан гдје сам провео три године. Потом сам годину дана провео у Либији“, рекао је Арсеновић
Након мисије у Либији, Арсеновић кратко вријеме проводи у Бриселу у Савјету Европе на пројекту планирања полицијских мисија.
„У Џибути /Сомалију/ одлазим убрзо након кратког боравка у Бриселу и учествујем у мисији која је покривала читав регион Кеније, Сејшелских Острва, Јемена, Сирије и Египта која је за цилј имала да развије локалне структуре у борби против тероризма“, каже Арсеновић.
Он се у марту ове године вратио у родну Бијелјину.
„У Холаднију сам отишао са 18 година, било је тешко отићи а још теже се вратити. Увијек ме је водила желја да се вратим у родни крај. Након школовања и резултата постигнутих у раду, мишлјења сам да могу да помогнем Републици Српској“, истиче овај Бијелјинац.
Кад се вратио у родни крај начелник општине Лопаре Радо Савић понудио му је посао у локалној управи.
„Распоређен сам на послове Савјетника за економска питања. Радим од почетка јуна на овој позицији и на самом почетку контактирао сам и анимирао привреднике који су дошли у Лопаре и након 17. година покренули Фабрику за прераду дрвета која запошлјава 50 радика и чија је комплетна производња за 2018. годину распродата“, рекао је Арсеновић.
Арсеновић је уклјучен и у остале иницијативе који се тичу привредног и економског развоја Лопара, а то уклјучује трагање за потенцијалним инвеститорима и подршку инвеститорима и привредницима који су активни на подручју ове мајевичке општине.