ЕПИСКОП ФОТИЈЕ У ПОСЈЕТИ ЛОПАРАМА

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије разговарао је данас са начелником општине Лопаре Радом Савићем који је најавио да ће наставити помагати изградњу и обнову храмова на Мајевици.
Савић је рекао да ова локална заједница има одличну сарадњу са Српском православном црквом, за чије потребе на годишњем нивоу издваја 50.000 КМ.
У знак захвалности и добре сарадње Савић је епископу Фотију поклонио слику храма Покрова Пресвете Богородице у Лопарама.
Епископ Фотије, који је први пут био у посјети Лопарама, претходно је у Храму Покрова Пресвете Богородице служио Свету архијерејску литургију након које је у бесједи окупљене вјернике подсјетио да је пут Божији пут живота и Цркве којим је ишао и блаженопочивши патријарх Павле.
Владика је напоменуо да су патријарха Павла вјерници звали „светац који хода“, те да је он био велики патријарх нашег доба, који је цијели живот ишао уским путем Јеванђења Христовог.
„Дај Боже да буде уврштен у листу наших светих, међу свете светосавске оце и учитеље“, истакао је владика Фотије.
Он је додао да су на тај пут сви позвани, те да је смисао Цркве сједињење са Христом, као што су то достизали светитељи.