ПУШТЕНА У РАД НОВА УЛИЧНА РАСВЈЕТА

У Мјесној заједници Лопаре Село у општини Лопаре данас је пуштена у рад улична расвјета, а пројекат је са 50.000 КМ финансирало Министарство за људска права и избјеглице БиХ.
Уличну расвјету у овој мјесној заједници са 150 домаћинстава свечано су пустили у рад замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић, начелник општине Лопаре Радо Савић и директор предузећа „Електро-Бијељина“ Недељко Ћорић.
Јовић је рекао да је ово други пројакат у општини Лопаре који је финансирало Министарство за људска права и избјеглице БиХ и које ће наставити да ради у свим општинама Републике Српске на побољшању комуналне и социјалне инфраструктуре.
„Ово је добар примјер синергије министарства, `Електро-Бијељине`, која је извођач радова, и општине Лопаре. Сва средства која иду из ресорног министарства иду у оба ентитета и на овај начин смо заједничким снагама побољшали инфаструктуру“, рекао је Јовић новинарима.
Јовић је позвао све локалне управе да се јаве на јавни позив Министрства за људска права и избјеглице БиХ које ће убрзо бити расписан, а тиче се добијања средстава за планиране пројекте.
Савић је указао на значај пуштања у рад уличне расвјете у Мјесној заједници Лопаре Село.
„Овај пројекат је добра подлога да наставимо са сличним пројектима и у будућности“, рекао је Савић и додао да ће општина Лопаре конкурисати на јавни позив Министарства за људска права БиХ.
Ћорић је рекао да је овај пројекат наставак успјешне сарадње „Електро-Бијељине“ са општином Лопаре.