ПОДРШКА ЗА РАЗВОЈ МАЛИХ И ПОРОДИЧНИХ ФИРМИ

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да треба развијати мале и породичне фирме од којих корист има и шира друштвена заједница.
Иванић је током данашњег боравка у општини Лопаре, које прославља крсну славу – Ђурђевдан, посјетио и модерну Дестилерију за производњу воћних ракија „Епоха“ у Бобетином Брду и похвалио њихов рад.

„Улагања у мале фирме су значајна, јер дестилерија откупљује сировину од домаћих произвођача и корист од овакавих фирми има шира друштвена заједница, у овом случају воћари који имају сигуран откуп својих производа“, рекао је Иванић новинарима.

Он је изразио задовољство што ће воћне ракије из Дестилерије у Лопарама чувати традицију и промовисати овај мајавички крај и Републику Српску.

Према ријечима власника Дестилерије Бојана Џувелековића, капацитет производње је 40.000 литара годишње. За сада се ракија производи од шљиве и крушке, а планирана је и производња ракије од дуње и кајсије.

Џувелековић је најавио да ће се ракија из Лопара у јуну представити на иностраном тржишту кроз учешће на сајму у Швајцарској, у организацији Удружења српских привредника Швајцарске.