ОДРЖАНА ШЕСТА БРДСКА АУТО-ТРКА „ЛОПАРЕ 2018“

У Тобуту, код Лопара, данас је одржана Шеста брдска трка на којој је титулу најбољег возача у генералном пласману понио Харун Хаџић из сарајевског Ауто-мото клуба /АМК/ „АРЦ рејсинг“ /АРЦ Рацинг/.
Најбоље вријеме трке постигао је Едис Хаџипашић из Ауто-мото клуба „Екстра спорт“ Цазин, а за најбољи клуб проглашен је бањалучки „Кранкшафт“.
На овој трци укупно је учествовало 30 возача, од којих четири из Србије.
Трку је званично отворио вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић, који је изразио задовољство, јер је ово предузеће обезбиједило услове да се трка несметано одвија, у складу са свим правилима.
„Пут у Тобуту је регионални и у надлежности је `Путева Републике Српске`. Уложена су средства за пресвлачење коловоза и постављена је заштитна ограда“, рекао је Нешић новинарима.
Организатор трке је Ауто-мото картинг клуб /АМКК/ „Феромонт спорт“ из Бијељине, чији је предсједник Миодраг Рајковић рекао да је ово шести пут да се организују брдске трке.
„Имамо жељу да ову трку кандидујемо за европски шампионат, а самим тим и циљ нам је да у БиХ имамо три стазе којима могу да се возе европска првенства, а то је Слатина код Бањалуке, те стазе у Тобуту и на Јахорини“, рекао је Рајковић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић поздравио је присутне и у име домаћина истакао да се из године у годину квалитет трке подиже на виши ниво.
„Имамо велики број такмичара и у наредном периоду потрудићемо се да будемо још бољи, а посебно ћемо се потрудити да публици која је дошла у великом броју обезбиједимо трибине и приступне путеве“, рекао је Савић обраћајући се присутнима.
Он је најавио да ће сљедеће године на ауто-трци учествовати шест клубова из Њемачке, посредством пријатеља ове мајевичке општине Клауса Винклера који је угледан привредник из баварске области, али је и члан локалног ауто-мото клуба.
Генерални покровитељ трке је општина Лопаре, а спонзори су ЈП „Путеви Републике Српске“, Рудник и термоелектрана „Угљевик“, „Термал“, „Сас“, „Микрофин осигурање“, ПУЗЗ „Мајевица“, „Вивамедик“ и други.