Конференција у Сарајеву: Пословна заједница и циљеви одрживог развоја

Шеф кабинета начелника општине Лопаре Младен Арсеновић данас је у Сарајеву, испред Општине Лопаре, учествовао на конференцији “Пословна заједница и циљеви одрживог развоја”.
Конференцију је отворио министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, а поред њега учествовали су и господин Johannes Oljelunda, генерални директор за међународну развојну сарадњу у Министарству спољних послова Шведске и госпођа Sezin Sinanoglu, резидентна представинца УН-а у Босни и Херцеговини, као и више од 300 представника приватног сектора, јавних институција, пословних удружења и развојних агенција, академске и међународне заједнице. Циљ конференције је представљање искуства шведских и бх. предузећа која послују у складу с циљевима одрживог развоја, остварујући тако већи раст, уз смањење пословних ризика.
„Новим сазнањима и новим контактима Лопаре добијају нове шансе и могућности за одрживи развој како у привреди и пољопривреди тако и у осталим правцима у којима ова општина може да се развија“, изјавио је Арсеновић након конференције.