Konferencija u Sarajevu: Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja

Šef kabineta načelnika opštine Lopare Mladen Arsenović danas je u Sarajevu, ispred Opštine Lopare, učestvovao na konferenciji “Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja”.
Konferenciju je otvorio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, a pored njega učestvovali su i gospodin Johannes Oljelunda, generalni direktor za međunarodnu razvojnu saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova Švedske i gospođa Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavinca UN-a u Bosni i Hercegovini, kao i više od 300 predstavnika privatnog sektora, javnih institucija, poslovnih udruženja i razvojnih agencija, akademske i međunarodne zajednice. Cilj konferencije je predstavljanje iskustva švedskih i bh. preduzeća koja posluju u skladu s ciljevima održivog razvoja, ostvarujući tako veći rast, uz smanjenje poslovnih rizika.
„Novim saznanjima i novim kontaktima Lopare dobijaju nove šanse i mogućnosti za održivi razvoj kako u privredi i poljoprivredi tako i u ostalim pravcima u kojima ova opština može da se razvija“, izjavio je Arsenović nakon konferencije.