УРУЧЕН ЧЕК ЗА ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић уручио је данас чек за пројекат који се реализују на подручју општине Лопаре путем пројекта Омладинске банке, укупне вриједности 2.300 КМ.
Пројекат који ће овим средствима бити реализован је набавка опреме за школу спорта, у коме општина Лопаре и Фондација „Мозаик“ учествују са 1.500 КМ, а допринос заједнице је 800 КМ.
„У претходном периоду Фондација `Мозаик`, општина Лопаре и млади су креирали Омладинску банку која је у периоду од 2012. до 2018. године овдје реализовала 44 пројеката укупне вриједности 152.637,57 КМ“, рекао је Савић.
Према његовим ријечима, од тог износа 43.876 КМ је из локалног буџета, 33.148 КМ из Фондације „Мозаик“ док су 75.612,69 КМ млади људи успијели да обезбиједе као допринос локалне заједнице од разних субјеката који су подржали пројекте.
Директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“ Жељко Пауковић рекао је да ова фондација од 2008. године у сарадњи са 32 општине у БиХ подржала 1.735 пројеката са укупно 6,2 милиона КМ.
„Циљ ових програма је да омогућимо младим људима да у својим локалним заједницма путем малих пројеката иницирају рјешавање проблема, уређују спортске терене и друге ствари које су битне за младе људе“, рекао је Пауковић.
Школа спорта „Здраво дијете“ коју су покренули Синиша Павловић и Теодор Бојић, професори физичког васпитања у Лопарама, доказ је да се уз мало труда, рада и воље могу искористити сопствени капацитети и направити нешто што је корисно заједници. Општина Лопаре је кроз разне пројекте омогућила унапређење и усавршавање рада Школице, али и простора у коме раде, кроз набавку разних реквизита.
„Циљ наше Школе спорта је да кроз дружење, игру и забаву омогућимо дјеци да упознају основне елементе разних спортова (одбојка, кошарка, рукомет , фудбал, гимнастка)“, рекао је један од тренера Синиша Павловић.
„Кроз школу спорта “Здраво дијете” до сада је прошло преко 35 полазника, тај број још увијек расте. Упис нових чланова је могућ у сваком моменту, што је позитивно за дјецу чији другари похађају Школицу па се и они могу укључити кад пожеле”, каже тренер Теодор Бојић.