MAJEVIČKO POSIJELO 2019

SPKD „Prosvjeta“ Lopare, u saradnji sa Centrom za kulturu Lopare, a pod pokroviteljstvom Opštine Lopare organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Majevičko posijelo“, druženje u tradicionalnom duhu uz pjesame i igre majevičkog podneblja.
U prepunoj sali Centra za kulturu i informisanje u Loparama, 9. marta održano je finalno veče manifestacije „Majevičko posijelo 2019“.

U programu su učestvovali najuspješniji izvođači tradicionalnih majevičkih pjesama, svirači na narodnim instrumentima i folklorni ansambli svih uzrasta i članovi sekcije za očuvanje narodne tradicije SPKD „Prosvjeta“ Lopare.
Publika je imala priliku da pogleda nastupe najuspješnijih predstavnika nekoliko mjesnih zajednica opštine Lopare u tradicionalnim disciplinama narodnog stvaralaštva. Upriličena je i izložba ručnih radova koju je priredila Borka Vlačić.

U tradicionalnoj igri prstena, održanoj ranije prvo mjesto osvojila je ekipa „Brijest “, drugo mjesto ekipa „Lopare“ i treće „Priboj“. Kapitenima ovih ekipa kao i najboljem igraču Vladanu Tomiću iz Brijesta, MZ Priboj uručene su nagrade i zahvlanice za učešće na turniru.