МАЈЕВИЧКО ПОСИЈЕЛО 2019

СПКД „Просвјета“ Лопаре, у сарадњи са Центром за културу Лопаре, а под покровитељством Општине Лопаре организовало је традиционалну манифестацију „Мајевичко посијело“, дружење у традиционалном духу уз пјесаме и игре мајевичког поднебља.
У препуној сали Центра за културу и информисање у Лопарама, 9. марта одржано је финално вече манифестације „Мајевичко посијело 2019“.

У програму су учествовали најуспјешнији извођачи традиционалних мајевичких пјесама, свирачи на народним инструментима и фолклорни ансамбли свих узраста и чланови секције за очување народне традиције СПКД „Просвјета“ Лопаре.
Публика је имала прилику да погледа наступе најуспјешнијих представника неколико мјесних заједница општине Лопаре у традиционалним дисциплинама народног стваралаштва. Уприличена је и изложба ручних радова коју је приредила Борка Влачић.

У традиционалној игри прстена, одржаној раније прво мјесто освојила је екипа „Бријест “, друго мјесто екипа „Лопаре“ и треће „Прибој“. Капитенима ових екипа као и најбољем играчу Владану Томићу из Бријеста, МЗ Прибој уручене су награде и захвланице за учешће на турниру.