УЧЕНИЦИ СШЦ „ВУК КАРАЏИЋ“ ЛОПАРЕ НА САЈМУ


Ученици четвртог разреда економских техничара ЈУ СШЦ „Вук Караџић“ Лопаре учествовали су на Сајму предузећа за вјежбу економских, трговачких, туристичко-угоститељских школа Републике Српске и Федерације БиХ као излагачи са предузећем које се бави продајом опреме и производа од пчела.
„Предузеће под називом доо „ЗУЗУ“ Лопаре је у најбољем свјетлу презентовало свој рад из претходног периода и изнијело сав потенцијал који наша школа нуди младим нараштајима“- рекла је ученица Јелена Божић.
Предузеће за вјежбу је мјесто за учење путем симулације предузећа са одговарајућим организационим формама и процесима што обухвата набавку, продају, маркетинг, рачуноводство и секретаријат.
„Ученици раде у згради школе у једној посебној-за то опремљеној просторији уз коришћење рачунара, интернета, скенера и штампача. Купци и добављачи су друга домаћа предузећа за вјежбу и све се одвија реално, осим тока новца и робе (новац и роба су фиктивни)“- рекла је професорица Јелена Вујић.
Одлазак ученика на сајам подржала је Општина Лопаре, Управа школе, „Корт маркет“, „Ентеријер Којић“, као и медари Ракић и Јовић из Лопара.
У организацији Економске школе из Бијељине данас је организован Сајам предузећа за вјежбу економских, трговачких, туристичко-угоститељских школа Републике Српске и Федерације БиХ на коме је учествовало 26 школа из 26 градова Републике Српске и Федерације БиХ, 63 предузећа са преко 200 учесника.