СЈЕЋАЊЕ НА РАДНЕ АКЦИЈЕ


Удружење грађана „Мејевички акцијаши“ из Лопара по четврти пут организују сусрет бивших акцијаша Југославије „Мајевица зове-Лопаре 2019“.

Акцијашки сусрет свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић изразивши задовољство што је ова мајевичка општина домаћин овог дружења акцијаша.

„Драго ми је јер дружење људи из бивше Југославије траје и даље, општина Лопаре подржава ове активности јер смо ми отворено мјесто за све, добродошли су сви, а данас су у посјети гости из Македоније, Словеније, Србије, Републике Српске и федерације БиХ“, рекао је Савић.

Он је волонтарски рад оцјенио корисним.

„Волонтерски рад је тренутно у друштву потиснут, а сматрам да се кроз активности ових људи то може поново активирати а то је потребно нашем друштву“, закључио је Савић.

Предсједник Удружења „Мајевички акцијаши“ Звездана Дејић, који су организатори сусрета, рекла је да у овом удружењу има 20 омладинаца и петнаест ветерана.

„Ми смо волонтерско друштво, имамо воље и љубави да сву љубав пренесемо нашим младима“, истакла је Дејићева.

Она је напоменула да је циљ овог окупљања да се пренесе некадашња младост када се није гледало ко је ко и из ког је краја.

„Имамо огромну подршку руководства општине Лопаре на чему смо им неизмјерно захвални“, додала је Дејићева.

Сусрет акцијаша трајаће наредна два дана а након свечаног отварања акцијаши ће офарбати ограду у Основној школи „Свети Сава“ а након тога посјетиће модерну Дестилерију „Епоха“ у Бобетином Брду код Лопара.

Предсједник Удружења акцијаша из Охрида Зоран Стевовски рекао је да веома радо долази у Лопаре.

„Хвала Лопарама који су нас примили великом срцем“, рекао је Стевовски.

Предсједник Удружења акцијаша из Велења /Словенија/ Александар Цвар изразио је задовољство посјетом овој мајевичкој општини.

„Лопаре нам се заиста свиђају, а све активности у овој локалној заједници пратим из медија, и гледам свакодневан напредак, и увијек се овде радо враћам“, рекао је Цвар.

Данас су у Лопарама омладинци из Охрида /Македонија/ , ветерани из Велења /Словенија/ те ветерани из Србијанских градова Београд, Крушевавац, Панчево.