ЈАЧАЊЕ ВЕЗА СА ДИЈАСПОРОМ

Компанија „Сас“ из Прибоја увела је редовну аутобуску линију за Швајцарску с циљем снажнијег повезивања општине Лопаре са дијаспором у којој живи 3.000 људи поријеклом са овог подручја, рекао је сувласник компаније Радо Гаврић.

„Општина Лопаре годинама јача сарадњу са дијаспором која је помогла отварање радних мјеста и развој завичаја, а створене су и чврсте везе између Мајевичана у иностранству и матице“, истакао је Гаврић.

Компанија „Сас“ има 212 запоселних радника, а бави се продајом нафтних деривата, осигурањем, аутопревозом и техничким прегледима возила.

Гаврић је рекао да редовна аутобуска линија има све потребне лиценце, за разлику од превозника који нису регистровани и не плаћају дажбине држави.

Компанија „Сас“ овогодишњи је добитник општинског признања за хуманитани рад.

Гаврић је навео да су додијелили 2.000 метара квадратних земљишта породицама погођеним клизиштима на којима ће се градити пет кућа, а обезбјеђују и бесплатан превоз ученика Основне школе „Вељко Чубриловић“ у Прибоју на сва школска путовања.

Он је за ову годину најавио улагања у изградњу хидроцентрале вриједности 10 милиона марака, отварање нове бензинске пумпе вриједности 2,5 милиона марака и истакао да то значи и нова радна мјеста.