JAČANjE VEZA SA DIJASPOROM

Kompanija „Sas“ iz Priboja uvela je redovnu autobusku liniju za Švajcarsku s ciljem snažnijeg povezivanja opštine Lopare sa dijasporom u kojoj živi 3.000 ljudi porijeklom sa ovog područja, rekao je suvlasnik kompanije Rado Gavrić.

„Opština Lopare godinama jača saradnju sa dijasporom koja je pomogla otvaranje radnih mjesta i razvoj zavičaja, a stvorene su i čvrste veze između Majevičana u inostranstvu i matice“, istakao je Gavrić.

Kompanija „Sas“ ima 212 zaposelnih radnika, a bavi se prodajom naftnih derivata, osiguranjem, autoprevozom i tehničkim pregledima vozila.

Gavrić je rekao da redovna autobuska linija ima sve potrebne licence, za razliku od prevoznika koji nisu registrovani i ne plaćaju dažbine državi.

Kompanija „Sas“ ovogodišnji je dobitnik opštinskog priznanja za humanitani rad.

Gavrić je naveo da su dodijelili 2.000 metara kvadratnih zemljišta porodicama pogođenim klizištima na kojima će se graditi pet kuća, a obezbjeđuju i besplatan prevoz učenika Osnovne škole „Veljko Čubrilović“ u Priboju na sva školska putovanja.

On je za ovu godinu najavio ulaganja u izgradnju hidrocentrale vrijednosti 10 miliona maraka, otvaranje nove benzinske pumpe vrijednosti 2,5 miliona maraka i istakao da to znači i nova radna mjesta.