ODRŽANA KONFERENCIJA BEBA

U Loparama je danas održana „Konferencija beba“ na kojoj je učestvovalo 30 mališana, a najmlađi učesnik je Sergej Rikanović, koji je rođen 10. maja.

Načelnik Lopara Rado Savić je otvarajući ovu manifestaciju istakao da je populaciona politika veoma važna za Republiku Srpsku i svaku njenu lokalnu zajednicu.

„Iz opštinskog budžeta se godišnje izdvaja 50.000 KM za podsticaj rađanja, a u Loparama se u prosjeku godišnje rodi 50 beba“, rekao je Savić.

Savić je izrazio nadu da će mjere populacione politike donijeti rezultate i da će broj rođenih biti sve veći.

Opština Lopare obezbijedila je nagradu od 300 KM – po 100 KM za predsjednika, potpredsjednika i bebu koja ima najviše braće i sestara, kao i poklone za sve mališane koji su učestvovali na „Konferenciji beba“.

Predsjednik „Konferencije beba“ je Sergej Rikanović, dok je beba sa najviše braće i sestara – dvije sestre i dva brata Cvijan Rikić, a njih dvojica su na poklon dobili i bon za mame u vrijednosti 80 KM u firmi „Kristin mod“.

Potpredsjednik je Filip Jović, rođen 4. juna prošle godine. On je najstariji učesnik „Konferencije beba“.

On i Cvijan, beba sa najviše braće i sestara, dobili su i mjesečne ulaznice u Igraonici „Petar Pan“ u Loparama.

Majka predsjednika „Konferencije beba“ u Loparama Mitra Rikanović je u ime učesnika zahvalila lokalnoj zajednici na brizi o najmlađim stanovnicima Lopara.

Organizator današnje manifestacije je opština Lopare u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a manifestaciju su pomogli Centar za kulturu i informisanje, Dječiji vrtić, „Termoelektro oprema“, „Kristin mod“ i Igraonica „Petar Pan“.