ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА

У Лопарама је данас одржана „Конференција беба“ на којој је учествовало 30 малишана, а најмлађи учесник је Сергеј Рикановић, који је рођен 10. маја.

Начелник Лопара Радо Савић је отварајући ову манифестацију истакао да је популациона политика веома важна за Републику Српску и сваку њену локалну заједницу.

„Из општинског буџета се годишње издваја 50.000 КМ за подстицај рађања, а у Лопарама се у просјеку годишње роди 50 беба“, рекао је Савић.

Савић је изразио наду да ће мјере популационе политике донијети резултате и да ће број рођених бити све већи.

Општина Лопаре обезбиједила је награду од 300 КМ – по 100 КМ за предсједника, потпредсједника и бебу која има највише браће и сестара, као и поклоне за све малишане који су учествовали на „Конференцији беба“.

Предсједник „Конференције беба“ је Сергеј Рикановић, док је беба са највише браће и сестара – двије сестре и два брата Цвијан Рикић, а њих двојица су на поклон добили и бон за маме у вриједности 80 КМ у фирми „Кристин мод“.

Потпредсједник је Филип Јовић, рођен 4. јуна прошле године. Он је најстарији учесник „Конференције беба“.

Он и Цвијан, беба са највише браће и сестара, добили су и мјесечне улазнице у Играоници „Петар Пан“ у Лопарама.

Мајка предсједника „Конференције беба“ у Лопарама Митра Рикановић је у име учесника захвалила локалној заједници на бризи о најмлађим становницима Лопара.

Организатор данашње манифестације је општина Лопаре у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, а манифестацију су помогли Центар за културу и информисање, Дјечији вртић, „Термоелектро опрема“, „Кристин мод“ и Играоница „Петар Пан“.