ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА

У Лопарама је данас свечано отворен објекат Дома здравља у чију је изградњу ова здравствена установа уложила 400.000 КМ.
Нови здравствени објекат, површине 240 метара квадратних, свечаним пресијецањем врпце отворили су директор ове установе Желимир Нешковић и начелник општине Лопаре Радо Савић.
Нешковић је изразио задовољство јер је отворен објекат у којем ће бити смјештени Центар за базичну рахабилитацију и стоматолошка служба.
„Ово је један у низу пројеката које спроводимо у овој години. Изградили смо и паркинг-простор површине 1.100 метара квадратних, а набавили смо два санитетска возила у претходној години“, подсјетио је Нешковић.
Он је истакао да Дом здравља има велику подршку општине Лопаре и мајевичке дијаспоре.
„Дом здравља Лопаре годинама послује у суфициту“, истакао је Нешковић и додао да ова здравствена установа има 10.500 корисника здравствених услуга.
Начелник општине Лопаре Радо Савић честитао је директору и свим запосленим радницима ове здравствене установе, који су примјер доброг рада.
„Набављено је доста савремене медицинске опреме која ће користити у пружању што квалитетније здравствена заштите становништву мајевичког краја“, каже Савић.
Он је најавио подршку општине Лопаре и у наредном периоду свим пројектима који се односе на побољшање здравствних услуга.
Дом здравља Лопаре је, након освештања новосаграђеног објекта, ломљењем славског колача прославио и крсну славу Светог мученика Агатоника -Арлијевдан.
Свечаном отварању новосаграђеног објекта присуствовао је начелник општине Угљевик Василије Перић, делегат у Вијећу народа Републике Српске Вукота Говедарица, народни посланик у Скупштини Републике Српске Ђорђе Поповић, представници здравствених установа Бијељине, Угљевика, бројни привредници мајевичког краја и други бројни гости.