SAVIĆ SE SASTAO SA POZNATIM BAVARSKIM PARLAMENTARCEM KNOBLAUHOM

Tokom boravka u Bavarskoj pokrajini načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke /SDS/, nakon sastanka sa gradonačelnicom Mildorfa sastao se i sa delegatom bavarskog parlamenta Ginterom Knoblauhom.

Savić je upoznao Knoblauha sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

„Republika Srpska treba snažniju podršku iz cijelog svijeta za razvoj demokratije i snaženje svoga društva“, poručio je Savić.

On je dodao da stanje sadašnjeg političkog sistema kod nas nije na zadovoljavajućem nivou.

„ U Republici Srpskoj i BiH dominira politička korupcija, nedostaje vladavina prava, nema nezavisnog pravosuđa a nivo opšte korupcije je dostigao ogromne razmjere. Sve to koči razvoj i doprinosi da mladi ljudi napuštaju zemlju“, zaključio je Savić.

Delegat bavarskog parlamenta Ginter Knoblauh izrazio je zadovoljstvo jer je ostvario saradnju sa zamjenikom predsjednika SDS-a Radom Savićem.

„Zadovoljstvo mi je što sam upoznao Savića, koji želi da svojoj Republici Srpskoj i svom narodu doprinese boljitku. Svojim dugogodišnjim uticajem na zahtjev Savića, pomoći ću Republici Srpskoj u političkim i ekonomskim pitanjima“, najavio je Knoublauh.