НОВИ РЕКОРД СТАЗЕ


У Тобуту код Лопара одржана је осма Брдска ауто-трка „Лопаре 2020“ на којој је у генералном пласману побједу и титулу најбољег возача понио Брaнимир Симић који вози за ауто мото картинг клуб /АМКК/ „Оптима мотоспорт“ из Бијељине.

Симић је постигао најбоље вријеме данашње трке од 1:48:998 минута, што је нови рекорд стазе.

Титула најбољег клуба и ове године однио је ауто картинг клуб АКК „Професионал“ Бања Лука.

Организатори ове трке су AMКК Oптимa мoтoрспoрт Биjeљинa и Спoртски aутo-мoтo сaвeз РС, а гeнeрaлни пoкрoвитeљ је била oпштинe Лoпaрe.

Пехар и награду најбољем такмичару уручио је Радо Савић, начелник општине Лопаре, који је и отворио трку.

Савић је новинарима, пред старт трке рекао да очекује спортски дан у коме ће сви возачи имати мотива за побједу и нови рекорд стазе, а нагласио и важност да трка протекне безбиједно.

„Драго ми је што се и поред овакве епидемиолошке ситуације ова брдска трка одржава“- додао је Савић.

Директор трке „Лопаре 2020“ Ранко Шункић се захвалио руководству општине Лопаре и у својој изјави за медије истакао да није било њиховог залагања да се ове године одржи трка у Лопарама не би било овогодишњег шампионата брдских трка у Босни и Херцеговини и отвореног првенства Републике Српске, јер је потребно да се одржи најмање три трке.

Трке су до сада одржане у Власеници, Лопарама и остала је да се одржи још трка у Слатини код Бања Луке.

„Ово ми је осми наступ на брдској трци Лопаре, 2012.године сам био задњи пут генерално први, а ево сад 2020.године опет, уз рекорд стазе. Ово ми је други рекорд стазе у каријери. Имам један који је остао на Устиколини, пошто се после тога тамо није више возило“ – рекао је Бранимир Симић.