ОДРЖАНЕ КОНСТИТУТИВНА И РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОПАРА

У Лопарама је данас одржана конститутивна сједница Скупштине општине, на којој су 23 одборника примила сертификате о додјели мандата, а потом је за предсједника локалног парламента изабран Миленко Ристић као и в.д. секретар Скупштине Давор Вићић као и в.д начелници Одјељења општинске Управе.
Пола часа након конститутивне сједнице, одржана је и редовна сједница Скупштине општине, на којој су одборници усвојили Нацрт ребаланса буџета за 2020, у износу од 6.433.000 КМ, што је у односу на оквир буџета за ову годину повећање од четири одсто.
Одборници су усвојили и Нацрт буџета за 2021. годину, у износу од 7.160.000 КМ, који је у односу на план буџета за 2020. већи за 16 одсто.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да локални парламент има стабилну скупштинску већину, те да несметано функционише.
„За наредних седам дана усвојићемо и приједлог буџета за наредну годину, тако ће општина Лопаре имати усвојен буџет и несметано функционисање. То нам даје наду да ћемо успјешно реализовати зацртане планове и довршити пројекте који су успорени због вируса корона“, рекао је Савић новинарима.
Скупштину општине Лопаре чине 23 одборника, од којих је 11 из СДС-а, по три мандата имају ПДП, СНСД и ДНС, два мандата има Демос и један мандат Социјалистичка партија.