НОВИ МИКРОБИЗНИС КРОЗ ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Успјешни пољопривредник Недељко Бојкић из села Јабланица код Лопара потписао је уговор са Омладинском банком Лопаре и Фондацијом „Мозаик“, вриједан 2.000 КМ, за покретање микробизниса, односно отварање месаре у мјесној заједници Прибој.
Осим овог износа за исти посао предвиђен је и уговор са ЈЕП /YEP/ пројектом /инкубатор пословних идеја/ у износу од 5.000 КМ и он је у фази реализације, речено је Срни у Служби за информисање општине Лопаре.
Бојкић се успјешно бави пољопривредном и сточарском производњом и један је од најуспјешнијих фармера на подручју ове локалне заједнице.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је Срни да овакви пројекти требају општини Лопаре, а да је посебно значајно што се он реализује у мјесној заједници Прибој, гдје је месара и те како потребна.
„Наша локална заједница подржава пројекте стварања нових радних мјеста и посебно ми је драго што се један млад човјек, као што је Недељко Бојкић, одважио да покрене овакав посао и тако створи још два радна мјеста“, додао је Савић.