ХУМАНОСТ НА ДЈЕЛУ – ЦВЈЕТКО ЋИРИЋ ДАРИВАЊЕМ БУБРЕГА ОЛАКШАО ЖИВОТ ЗОРИЦИ ДОКИЋ

Начелник општине Лопаре Радо Савић је данас уприличио пријем за Зорицу Докић из Милина Села код Лопара, којој је након дугогодишње борбе с болешћу успјешно извршена трансплантација бубрега у Турској и Цвјетка Ћирића из Богутова Села код Угљевика, који је Докићевој даровао бубрег.
“Велика хуманост Мајевичанина Цвјетка Ћирића се показује на дјелу и он је донирајући бубрег Зорици олакшао и продужио живот”, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.
Зорица каже да је у задњих пет година имала хроничну упалу бубрега, те да је била неопходна или дијализа или трансплантација.
“Тражила сам донора, и у разговору на слави у Тобуту (код Лопара), гдје је био окупљен већи број људи рекла шта ми је потребно, а Цвјетко се само окренуо и рекао да ће ми он донирати бубрег”, навела је Докићева.
Она је била веома изненађена оним што је чула, пошто Ћирћа скоро да није ни познавала и није вјеровала да ће се то десити.
Након телефонског позива Ћирић је потврдио своју хуманост и остао при намјери да дарује бубрег.
Докићева је истакла да је све остало ишло као наручено, те да је 9. децембра 2022. године у престижној турској клиници Медипол успјешно извршена трансплантација и све се одиграло за два, три мјесеца.
Докићева је изразила велико задовољство свим што се издешавало, успјешном трансплантацијом и успостављањем рада бубрега, односом медицинског особља и доктора од Паприковца до Истанбула, а Цвјетка Ћирића, који се успјешно опоравио, сада сматра својим братом.
“Моје здравствено стање након операције је изузетно добро, осјећам се као да се ништа није десило, има мало промјена, али нису страшне”, каже велики хуманиста Цвјетко Ћирић.
Он је изразио захвалност за изузетно добар третман у клиници “Медипол”, у којој је заједно са Зорицом прихваћен као код најрођенијих.
Начелник општине Лопаре је Зорици Докић, која је предсједник Хуманитрног удружења “Жене Милиног Села”, пожелио нормалан и функционалан живот и да се настави бавити хуманитарним радом.
“Цвјетко Ћирић је несебично донирао бубрег и то говори о његовој хуманости и племенитости, он је демобилисани борац Војске Републике Српске и ратни војни инвалид и заслужује сваку подршку овог друштва”, истакао је Савић.
Он је саопштио да је обавио разговор са начелником општине Угљевик Василијем Перићем, те је најавио подршку и општине Лопаре, да заједно са општином Угљевик, помогне изградњу породичне куће за Ћирића који живи у тешким условима, као и око његовог трајног запослења.
Пријему је присуствовао и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић, који је истакао да ће, на приједлог начелника, Цвјетку Ћирићу бити додијељена медаља Светог Ђорђа за предстојећу славу и Дан општине Лопаре Ђурђевдан.