Одржана манифестација „Дани дијаспоре“

Манифестација „Дани дијаспоре 2016“ одржана је у периоду 29-31.7.2016. године и отворена је изложбом слика Радована Симића. Манифестацију су отворили начелник општине Лопаре др Радо Савић, предсједница Матице исељеника и Срба у региону Јелена Киш и предсједник Удружења Мајевичана у Швајцарској Саво Митровић.
Након тога одиграна је позоришна представа „Огољени до коске“ аутора Миодрага Лукића.
Други дан манифестације одржан је састанак Привредног савјета општине Лопаре уз присуство представника дијаспоре. На састанку је разговарано о потенцијалним улагањима на подручју општине Лопаре.
У недјељу завршни дан манифестације уприличен је традиционалним САЈМОМ РАКИЈЕ И ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА уз емитовање емисије НЕДЈЕЉНО ПОПОДНЕ БН Телевизије у порти спомен цркве у Лопарама. Сајам ракије и домаћих производа отворили су министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и Игор Црнадак министар иностраних послова БиХ. Том приликом пред више стотина посјетилаца, поред богатог кулутурно-забавног програма, наступили су чланови СПКД „Просвјета“, затим естрадни умјетници, пољопривредни произвођачи, привредници, разни еминентни гости из свијета, културе и привреде.