MAJEVIČKO POSIJELO 2017

SPKD „Prosvjeta“ Lopare, u saradnji sa Centrom za kulturu Lopare, a pod pokroviteljstvom opštine Lopare, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Majevičko posijelo“, druženje u tradicionalnom duhu uz pjesame i igre majevičkog podneblja.
U nedjelju, 26. februara, u prepunoj sali Centra za kulturu i informisanje u Loparama, održano je finalno veče manifestacije „Majevičko posijelo 2017“.
U programu su učestvovali najuspješniji izvođači tradicionalnih majevičkih pjesama, svirači na narodnim instrumentima i folklorni ansambli svih uzrasta i članovi sekcije za očuvanje narodne tradicije SPKD „Prosvjeta“ Lopare. Publika je imala priliku da pogleda nastupe najuspješnijih predstavnika nekoliko mjesnih zajednica opštine Lopare u tradicionalnim disciplinama narodnog stvaralaštva.
Upriličena je i izložba ručnih radova koju je priredila Borka Vlačić.
U tradicionalnoj igri prstena, održanoj ranije prvo mjesto osvojila je ekipa „Priboj “, drugo mjesto ekipa „Cviljevina“ i treće „Lopare – Potok“. Kapitenima ovih ekipa kao i najboljem igraču Jovici Petroviću iz Priboja uručene su nagrade i zahvlanice za učešće na turniru.