ЗАВРШЕНА ГРАДЊА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ

У Лопарама је данас свечано обиљежен завршетак изградње стамбене зграде са 36 стамбених јединица површине 2.000 квадратних метара.
Начелник Лопара Радо Савић заједно са протојереј-ставрофором Стевом Јовићем, инвеститором Стојаном Стевановићем и другим званицама обишао је овај стамбени комплекс.
Савић је напоменуо да је ова стамбена зграда изграђена након петнаест година од посљедње у овој мајевичкој општини.
„Општина Лопаре је помогла инвеститору тако што је обезбједила земљишне парцеле које су потребне за паркинг простор, али и када су се уклањали објекти који су сметали за градњу стамбене зграде“, рекао је Савић новинарима.
„Радници који су стекли су пензију у дијаспори, поријеком из нашег краја, а намјеравају се вратити у родни крај, изградњом ове стамбене зграде имају прилику купити квалитетну стамбену јединицу у овом објекту“, каже Савић.
Инвеститор Стојан Стевановић, који се бави приватним бизнисом у Швајцарској, а поријеклом из Лопара, захвалио се руководству ове општине на подршци и рекао да је градња овог објекта трајала 18 мјесеци.
„Изграђено је 36 станова, површине од 35 до 60 квадрата, планираних за продају посебно онима који живе у иностранству а планирају се вратити у родни крај када стекну право на пензију“, рекао је Стевановић.
Он је додао да зграда има и 400 квадрата пословног простора.