Drugi sastanak Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Lopare

U Loparama je danas održan drugi sastanak Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Lopare. Između ostalog Savjet je raspravljao o bezbjednosti školske djece kao najmlađih učesnika u saobraćaju, a u vezi početka nove školske godine.

Policija će pojačati prisustvo u blizini škola, a AMD „Auto-Majevica“ Lopare je pribavilo potrebnu opremu za školske saobraćajne patrole koje će asistirati djeci pri prelasku kolovoza na pjesačkim prelazima kod škola.
Ostale tačke sastanka su se odnosile na izradu Strategije o bezbjednosti saobraćaja, javne kampanje i pojačano uključivanje medicinskih i vatrogasnih ekipa u strukturu bezbjednosti saobraćaja. Na prijedlog dr Nine Blagojević Savjet će organizovati predavanja za učenike srednjih škola u vezi saobraćajne kulture i ponašanja u slučaju saobraćajne nezgode.
Predsjednik Savjeta Mladen Arsenović je nakon sastanka izjavio da će se ovo tijelo i dalje sastajati redovno i da je rad ove grupe već zapažen u opštini Lopare. Arsenović očekuje da će se u narednom periodu u program bezbjednosti u saobraćaju uključiti i šira javnost opštine Lopare i da će svojim sugestijama i prijedlozima uticati na povećanje bezbjednosti.