Други састанак Савјета за безбједност саобраћаја општине Лопаре

У Лопарама је данас одржан други састанак Савјета за безбједност саобраћаја општине Лопаре. Између осталог Савјет је расправљао о безбједности школске дјеце као најмлађих учесника у саобраћају, а у вези почетка нове школске године.

Полиција ће појачати присуство у близини школа, а АМД „Ауто-Мајевица“ Лопаре је прибавило потребну опрему за школске саобраћајне патроле које ће асистирати дјеци при преласку коловоза на пјесачким прелазима код школа.
Остале тачке састанка су се односиле на израду Стратегије о безбједности саобраћаја, јавне кампање и појачано укључивање медицинских и ватрогасних екипа у структуру безбједности саобраћаја. На приједлог др Нине Благојевић Савјет ће организовати предавања за ученике средњих школа у вези саобраћајне културе и понашања у случају саобраћајне незгоде.
Предсједник Савјета Младен Арсеновић је након састанка изјавио да ће се ово тијело и даље састајати редовно и да је рад ове групе већ запажен у општини Лопаре. Арсеновић очекује да ће се у наредном периоду у програм безбједности у саобраћају укључити и шира јавност општине Лопаре и да ће својим сугестијама и приједлозима утицати на повећање безбједности.