ODRŽANA 32 REDOVNA SKUPŠTINA OPŠTINE LOPARE

Odbornici Skupštine opštine Lopare usvojili su danas izvještaje o izvršenju budžeta, izvještaje ustanova i preduzeća, programe utroška sredstava, a donesena je i odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznou od 100. 000 KM za izgradnju puta ka Busiji.

Skupština je usvojila i odluku o subvencionisanju preduzeća Čistoća d.o.o. u iznosu od 40. 000 KM, odluku o odobravanju 30. 000 KM za izgradnju Parohijskog doma u Loparama, te donijela odluku o izdvajanju 25. 000 KM za besplatne karte za kupanje na bazenima za svu djecu do 18 godina sa područja opštine Lopare.

Odbornici SO Lopare donijeli su i opdluku o kreditnom zaduženju opštine Lopare za izgradnju infrastrukture u iznosu od 1. 000.000 KM.

Na današnjoj sjednici je, zbog izlaska odbrnika DNS-a iz skupštinske većine, prihvaćena ostavka dosadašnjeg zamjenika načelnika opštine Lopare Srećka Ilića iz Peljava.

Odbornici ovog lokalnog parlamenta su usvojili i brojne informacije i inicijative vezane za oblast sporta i poljoprivrede…

Današnja redovna sjednica Skupštine opštine Lopare je 32. po redu, a odbornici su razmatrali i usvojili 41 tačku dnevnog reda.