НАЈАВА ПОТПИСИВАЊА СПОРАЗУМА ФОНДАЦИЈЕ „ЛАРА“ И ОПШТИНЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић са сарадницима и представнице Фондације „Лара“су разговарали о приједлогу уређења сарадње везано за боравак жена и дјеце, жртава насиља у Сигурној кући која се налази у Бијељини.
Координаторка стручног тима Фондације „Лара“ у Сигурној кући за жене и дјецу жртве насиља у породици, Милка Стевић је истакла успјешну сарадњу са општинском управом Лопаре, гдје је општина излазила у сусрет у сваком моменту везано за збрињавање жена које имају одређен вид насиља, али и на проналаску заједничких рјешења везано за наставак заједничког живота, када жртве изађу из куће.
Она је саопштила новинарима да, током ове године, фондација ради на кампањи која се тиче уређења сарадње са локалним заједницама, тако да је на састанку изнијет приједлог општини Лопаре везан за потписивање сарадње, који би обухватао наредне двије године, а тиче се финансирања боравка жртава у Сигурној кући.
„Наш циљ је да одредимо износ средстава који општина може да издвоји“, рекла је Стевићева.
Начелник Радо Савић је навео да жртве насиља из општине Лопаре, по потреби бораве у Сигурној кући.
Он је истакао подршку Фондацији „Лара“ и пројекту Сигурна кућа и најавио потписивање приједлога споразума о сарадњи гдје бити дефинисано и учешће локалне заједнице, с обзиром да њихова Сигурна кућа покрива и општину Лопаре.