ГИНЕКОЛОШКА СЛУЖБА ДОМА ЗДРАВЉА ДОБИЛА ВРИЈЕДНУ ОПРЕМУ

Дому здравља Лопаре испоручена је медицинска опрема вриједности око
20 000 КМ за потребе опремања гинеколошке амбуланте која је недавно почела са радом.
Аднан Јабучар, службеник за односе с јавношћу у њемачкој хуманитарној организацији АСБ /Arbeiter-Samariter-Bund/, је саопштио да је набавка опреме реализована кроз програм који је обухватио седам општина у БиХ гдје је седам домова здравља добило медицинску опрему за којом је у претходним разговорима изражена потреба.
„Један од њих је и Дом здравља Лопаре за који је набављена опрема вриједности око 20 000 КМ“, рекао је Јабучар.
Он је навео да је пројекат реализован и донаторска средства прикупљена посредством Савеза њемачких хуманитарних организација АДХ /Aktion Deutschland Hilft/ за превенцију и лијечења ковида у здравственим центрима на Западном Балкану.
Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре је изразио велику захвалност њемачкој хуманитарној организацији АСБ и истакао да су донирани апарати врло значајни за Гинеколошку службу Дома здравља Лопаре.
„Ова служба је нова у Дому здравља Лопаре, раније смо имали гинеколошке прегледе који су рађени на седмичном и двонедјељном нивоу захваљујући гинекологу који је консултативно долазио из Бијељине, а сада ћемо те услуге моћи пружати самостално“, рекао је Нешковић.
Он је истакао да су апарат за ЦТГ који мјери откуцаје срца беба код трудница, гинеколошка сонда и конвексна сонда за савремени ултразвучни апарат три најважније ставке из поменуте донације.
Доктор Слађана Мијатовић Јовановић, која води Гинеколошку службу Дома здравља је изразила захвалност АСБ –у и навела да је регистрација за пријаву у гинеколошки тим почела.
„Позивам све жене да се региструју, на основу мог искуства из породичне медицине видим да их велики број по пет и десет година није долазио на контролне прегледе код гинеколога“, навела је Јовановићева.