ФЕДЕРАЛНИ МИНИСТАР ДИЗДАР И НАЧЕЛНИК САВИЋ ПОТПИСАЛИ УГОВОР О САНАЦИЈИ ШТЕТА НАСТАЛИХ ОД ПОПЛАВА

Начелник општине Лопаре Радо Савић и Федерални министар расељених лица и избјеглица Нерин Диздар су данас потписали Уговор о санацији штета насталих од поплава, које су у текућој години задесиле подручје локалне заједнице.
Министар Диздар је рекао да начелник Савић има здрав однос са заједницом у општини Лопаре, те да је првенствено разговарано о пројектима од користи за повратнике, прије свега на подручју мјесне заједнице Корај.
Он је изразио наду да ће Федерално министарство расељених лица и избјеглица наставити сарадњу са општином Лопаре која је квалитетан партнер и има квалитетне пројекте.
“Приликом ове посјете начелник је већ делегирао три квалитетна пројекта, за које планирају аплицирати и које су од користи за ширу друштвену заједницу и за повратнике и министарство ће бити на располагању да их подржи”, додао је Диздар.
Начелник Савић је изразио захвалност министру Диздару, на одобреним средствима Федералног министарства расељених лица и избјеглица, која према потписаном уговору износе 100.000 КМ и биће уплаћена општини Лопаре за санацију штета од поплава и елементарних непогода на подручју мјесне заједнице Корај.
“Разговарали смо и о јавном позиву, који је у току, за пројекте везане за повратничке заједнице како у Републици Српској, тако и Федерацији БиХ”, навео је Савић.