НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ХРАМА У ЛИПОВИЦАМА

Радови на храму који ће бити посвећен Сабору Архангела Гаврила у селу Липовице код Лопара напредују пуном паром.

Према ријечима протојереј-ставрофора Зорана Илића, пароха прибојског на изграђеном дијелу храма, који је скоро започет, већ се назиру обриси олтарског дијела и плоче.

„Данас смо успјели завршити полукуполу изнад олтарског дијела и степениште испред улаза у храм, тако да нам је преостало да забетонирамо плочу, такозвано небо и да се озида звоник“, рекао је свештеник Илић.

Он је додао да је обезбјеђена, столарија, звоно и све остало што је потребно за грубе радове и изразио наду да ће владика Фотије, за пољску молитву Цара Константина и Царицу Јелену, извршити освећење темеља.

Предсједник грађевинског одбора за изградњу цркве у Липовицама Митар Тојић каже да су радови на изградњи почели у октобру прошле године и да су сви радници, који су углавном мјештани, радили највећим дијелом без надокнаде.

„Плаћали смо рад само мајсторима на финим пословима“, рекао је Тојић.

Радове на изградњи храма су данас обишли начелник општине Радо Савић, предсједник Скупштине општине Миленко Ристић, делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић, замјеник начелника општине Горан Тасовац и одборници у Скупштини општине Лопаре Цвјетко Томић и Мирослав Лазаревић.