МИТРОПОЛИТ ФОТИЈЕ: КАД ЈЕ БОГ С НАМА, КО ЋЕ ПРОТИВ НАС

Његово високопреосвештенство архиепископ митрополит зворничко-тузлански Фотије позвао је српски народ да чува Републику Српску као вјеру православну и своје светиње, истакавши „кад је Бог с нама, ко ће против нас“.
„И данас многи куцају на врата да би освојили ове просторе. Уколико будемо слаби и раздељени, они ће то успети, уколико будемо јединствени и будемо са Богом и са светињама нашим, неће успети, јер кад је Бог са нама, ко ће против нас“, рекао је митрополит Фотије, који је данас обзнанио нову титулу на дочеку чудотворне иконе Пећке Краснице у храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама.
Нова титула додијељена је владици Фотију по одлуци Светог архијерејског сабора Српске православне цркве одржаног од 14. до 18. маја и одлуци Светог Синода одржаног 28. маја.
Архиепископ митрополит Фотије је у бесједи рекао да је више од 30 владика добило старе титуле, неко архиепископа, неко архиепископа митрополита, неко митрополита, те истакао да је то подстрек да раде и да се боре више.
„Треба да се радујемо и радујемо се, јер је наша Црква препознала да смо достојни тога да имамо ту стару титулу. Борили смо се и чували православље и наше светиње, то и настављамо да радимо“, навео је владика Фотије.
Владика је раније истакао да титуле нису циљ саме по себи, већ више призив на предано служење Цркви и своме народу.