Представљен Акциони план за борбу против корупције у Лопарама

У сали Скупштине општине Лопаре 13. априла 2017. године представљен је Акциони план за борбу против корупције у опшитнској управи Општине Лопаре.
Општина Лопаре је једна од укупно 11 локалних заједница у БиХ, које су у периоду 2016 – 2017. године креирале и усвојиле Акционе планове за превенцију корупције на локалном нивоу. Израда локалних акционих планова представља једну од активности Антикорупцијске мреже ACCOUNT, чија сврха је пружање подршке локалним заједницама у изради ефикасних мјера за превенцију корупције. Реализацију предвиђених активности финансијски подржава Америчка агенција за међународни развој (USAID).
Доношење овог Акционог плана за борбу против корупције има вишеструки значај за Општину Лопаре. Покренут је механизам учешћа јавности у изради једног оваквог документа и фокус је стављен на јавне дискусије о питањима превенције и спречавања корупције.
Током овог догађаја, грађани, као и запослени у општинској управи Лопаре су могли сазнати више о раду Антикорупцијске мреже у БиХ – ACCOUNT, о значају јавне дискусије о питањима превенције и спрјечавања корупције, о томе колико је важно учешће бројних државних И локалних органа власти у овој борби.
Закључено је да само систематична и заједнички осмишљена акција може дати добре резултате на смањењу и искорјењивању корупције.